Ideelt for vintersport
Med skistadion, skiskytteranlegget og Dombås Skiheiser som nærmeste naboer, og med snø fra november til mai er alle former for vintersport sikret. Uansett om du liker å trene i oppkjørte løyper eller ta turer innover fjellet, så kan du starte rett utenfor hyttedøra. Tenk ikke på «kø» i løypene, her er det godt med plass uansett aktivitet. Se løypekart og status for skiløypene i Dovre finner du her.

Nærhet til både fjell og bygd
Avstanden til det pulserende livet på Dombås er kort med alt fra butikker, spisesteder, lege, konferansehotell, konditori, bilverksted, blomsterbutikk og mye mer – alt er i gåavstand. Du kan benytte en egen gang-sykkelvei som fører deg rett til sentrum. Fra Dovrefjell Panorama er det kun 1,3 km å gå eller sykle. Benytter du bilen er det bare 1,5 km.

Med fjellheimen utenfor hyttedøra
Tur- og sykkelveien fører deg også raskt inn i fjellheimen, til et flatt og langstrakt fjellandskap med åpen og lite vegetasjon. Fjellturene, både sommer og vinter, starter du like utenfor hyttedøra. Hondyrjuområdet er velegnet for alle typer turer, fra fjellvandring når snøen er borte, til flotte skiturer vinterstid. Du kan dyrke friluftslivet med muligheter for jakt og fiske, plukke bær, urter og sopp.

Full fart i alpinbakken
Du har kun 500 – 700 meter til Dombås Skiheiser. Anlegget har fire nedfarter av ulik vanskelighetsgrad, barnebakke og to skiheiser som bringer deg henholdsvis 1200 og 1600 meter opp. I tillegg har anlegget også terrengpark med boardercrossbane, rails og big jump. Redningstjenesten (Dombås Røde Kors) er i påsken og vinterferien stasjonert like ved på Hondyrju og Norsk Luftambulanse har base på Dombås.

Romslig tomter med høy standard
Alle tomter er på over 1000m2 og har god utnyttelsesgrad (25%). Det gir muligheter for å bygge og bo romslig. Samtlige tomter har høy standard, tilrettelagt med offentlig vann og avløp, samt strømkabel til tomtegrensen, Du har vinteråpen vei fram til hytta. Ønsker du hjelp på hytta, finner du både elektriker, rørlegger, snekkere, maskinentreprenører og mange dyktige fagfolk lokalt.

Nasjonalparker som naboer
I kort avstand finner du to flotte nasjonalparker, Dovre nasjonalpark er bare 3,5 km unna og Dovrefjell – Sunndalsfjella nasjonalpark bare 7,5 km unna. På Dovrefjell har du også Fokstumyra naturreservat, og fra Hjerkinn, ca. 30 km nordover, kan du ta turen til Snøhetta (2286 m.o.h.) og få oppleve både moskus og villrein på nært hold.

Et rikt dyreliv i området
Når du ferdes i fjellet vil du kunne oppleve å treffe på en rekke dyr og fugl. Fra store dyr som moskus, elg, villrein, hjort og rådyr til rev og jerv. I fjellet ser du både skogsfugl og rype. Isfiske er blitt populært og på Dovrefjell finnes det flere islagte vann hele vinteren. Mer informasjon om fiske finner du på Dovre Fjellstyre

FAKTA

MOH: 750
Tomtestørrelser: 1000 – 1500 m2
Hyttestørrelse: 25% av tomtestørrelsen
Pris fra: 350.000,-
Til Dombås: 1,5 km (sentrum)
Nærmeste butikk: 1,5 km
Togstasjon: 1,5 km
Vann: Offentlig vann
Avløp: Offentlig avløp
Strøm: Jordkabel til tomtegrense
Reguleringskart med hyttetomter

KONTAKTINFO

Åge B. Haugen
Mobil 909 16 020
E-post: agebhaugen@gmail.com

ADKOMST:

Fra Oslo/Trondheim/ Ålesund: Ta av E6 ca. 1 km opp for Dombås sentrum. (skilt mot Dombås Skiheiser og Trolltun Gjestegard). Følg videre skilting mot Dovrefjell Panorama.