Med hytte i Dovre er du omkranset av flere fantastiske nasjonalparker. Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, Dovre nasjonalpark og Rondane nasjonalpark ligger alle innenfor kommunegrensene, mens Jotunheimen-, Reinheimen- og Breheimen nasjonalparker befinner seg bare korte kjøreturer unna.

Dovre kommune er sertifisert som nasjonalparkkommune, og det er vi stolte av. Nasjonalparker opprettes for å ta vare på store naturområder med spesielle kvaliteter, både for naturens egen skyld, men også for at vi og kommende generasjoner skal kunne oppleve mest mulig uberørt natur. I nasjonalparkene rundt Dovre finner du tilnærmet intakte høyfjellsfaunaer med sjeldne planter og dyrearter, og der villreinen er det viktigste verneformålet. På Dovrefjell kan du også oppleve moskus, som det eneste stedet i landet!  Alle våre hyttefelt ligger i umiddelbar nærhet til én eller flere nasjonalparker.

Villrein
Foto: Arne Nyaas

Dovrefjell- Sunndalsfjella nasjonalpark

Fra hytta i Dovre er det kort vei til Dovrefjell- Sunndalsfjella nasjonalpark. Denne storslåtte nasjonalparken er, med tilliggende verneområder, en av de største på det norske fastlandet. Her oppe på «Norges tak» kan du vandre i et spennende landskap med majestetiske topper og flotte vidder, og ikke minst kan du oppleve et tilnærmet intakt høyfjellsøkosystem med blant annet villrein, fjellrev, jerv, myrhauk og kongeørn. Attraksjonene i nasjonalparken er også mange; Nasjonalfjellet Snøhetta (2286 moh), DNT sitt hytte- og løypenett, arkitekturperlen «Viewpoint Snøhetta» og ikke minst moskusen, som du bare kan oppleve her i nasjonalparken.

Les mer om hva du kan se og gjøre i Dovrefjell- Sunndalsfjella nasjonalpark her   Mer informasjon her

Rondane i høstfarger

Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com

Rondane nasjonalpark

Med hytte i Dovre har du kort vei til vakre Rondane nasjonalpark, den eldste nasjonalparken i Norge (1962). I Rondane er det mye å oppleve. I nord finner toppturentusiastene flotte og tilgjengelige 2000 meters fjelltopper på rekke og rad, der majestetiske Rondeslottet rager høyest med sine 2178 moh. I sør er terrenget mindre dramatisk. I Rondane finner du et spennende og rikt natur- og dyreliv, der villrein og villreinsfangst har lange tradisjoner. Du finner også et godt utbygd nett med turstier og turisthytter i Rondane, som innbyr til fantastiske vandringer over flere dager, sommer som vinter.

Les mer om hva du kan se og gjøre i Rondane nasjonalpark her       Les mer om Rondane nasjonalpark her

Hvite vidder i Dovre nasjonalpark

Foto: Bernhard Svendsgard

Dovre nasjonalpark

Med hytte i Dovre har du alltid kort vei inn til denne vakre nasjonalparken, som sammen med Dovrefjell-Sunndalsfjella- og Rondane nasjonalparker danner ett av Norges største sammenhengende verneområder. Nasjonalparken er lett tilgjengelig fra Dovrefjell eller via Grimsdalen, og den tilbyr flotte naturopplevelser i et landskap med vide vidder og runde fjelltopper. Her kan du gå på ski- eller fottur med hele familien, eller legge ut på utfordrende langturer med telt og sovepose, som på Pilegrimsleden og Rondanestien. Underveis i fjellet vil du se spor etter gammel villreinsfangst i form av fangstgroper og buestillinger. Er du riktig heldig, oppdager du villreinen selv, eller kanskje en ensom jerv, streifende over vidda.

Les mer om hva du kan se og oppleve i Dovre nasjonalpark her         Les mer om Dovre nasjonalpark her