I Dovre har du ubegrensede muligheter for flotte skiturer

Liker du å starte skisesongen tidlig og avslutte sent på våren? Med hytte på Dovre får du mye glede av skiene dine, for på Dovre ligger snøen lenge. Og på Dombås skiarena legges det snø allerede i slutten av oktober, så her kan du tyvstarte skisesongen! Alle våre hyttefelt ligger i umiddelbar nærhet til både oppkjørte skiløyper og flott fjellterreng, så det er bare å spenne på seg skiene! I Dovre kan du velge mellom rolige turer i oppkjørte løyper like oppunder tregrensen og utfordrende fjellskiturer innover i høyfjellet. For toppturentusiastene er ikke veien lang til Rondane eller til spennende områder i Jotunheimen, der du også kan delta på guida turer og andre skiopplevelser.

Les mer på Dombås skiarena
Finn løypekart og status for langrennsløypene i Dovre her . Mange muligheter for skisport i Dovre Les mer

Ved Vesl-Hjerkinn på Dovrefjell

Foto: Bård Haugstulen

Hjerlinnlia Fjellgrend

Med hytte på Hjerkinn kan du spenne på deg skiene og legge ut på fantastiske skiturer i høyfjellet. Her er milevis med åpne vidder og urørt terreng for fjellskiløperne. For toppturentusiastene kan turen opp på Snøhetta via turisthytta Reinheim, være den ultimate opplevelsen, hvis den planlegges godt! Fra Hjerkinn Fjellstue er det merkede og oppkjørte langrennsløyper innover Kvitdalen og rundt Hjerkinnhøe (ca 20 km), samt rundt Nonshøe (ca 10 km). Samtidig som det bare er 10 minutters kjøring til løypenettet ved Dovregubbens hall eller Furuhaugli Turisthytte. Herfra er det mange muligheter for flotte skiturer!

Fra Dombås skiarena

Foto: dombasskiarena.no

Dombås Hyttepark og Hundyrju hyttegrend

Med hytte ved Dombås skiarena har du det største skiløypenettet i Dovre rett utenfor døren. Her starter de oppkjørte løypene som tar deg opp gjennom skogen og videre innover det åpne, vakre vinterfjellet. Ved Hjelle seter/Hondyrju kan du krysse E6 og gå i retning Villmannsbu og Gardsenden, eller fortsette rett frem til koselige Furuhaugli turisthytte, for en kaffe og pust i bakken. Vil du raskt opp i høyden, kan du ta skiheisen til topps og vandre derfra innover i det snødekte landskapet.

På ski innover Gråside i Grimsdalen

Foto: Bernhard Svendsgard

Bergsgrende Hyttegrend

Med hytte i Bergsgrenda bor du tett på skiløypenettet, og du vil garantert aldri gå i kø i løypene. I skogsbeltet mellom hyttefeltet og fjellet finner du flotte, oppkjørte rundløyper, som passer godt for både store og små skiløpere. Ved utfartsparkeringen på Eftansåe og ved Utsikten Gapahuk er det fint å raste. Utpå vinteren blir også Gråsideløypa innover Grimsdalen kjørt opp, og i påsken kan hele familien delta i tradisjonsrike Gråsiderennet – et skirenn som samler både fastboende og hyttefolk.

Sol og full vinter på Skogsærtin

Foto: STJ

Skogsætrin Hytteområde

Med hytte på Skogsætrin er veien kort til fantastiske skiopplevelser. Utenfor hyttedøren kan du spenne på deg skiene og legge ut på korte eller lange skiturer i fjellheimen. På Skogsætrin finner du oppkjørte rundløyper nær hytteområdet, som passer for hele familien, og som kobler deg på skiløypenettet på Høvringen. Ønsker du å nyte freden og stillheten i høyfjellet, tar du fjellskiene på og vandrer innover mot 2000-meterstoppene i vakre Rondane nasjonalpark. Og liker du å gå bratt, ligger fjelltoppen Kuva (1457 moh) innenfor rekkevidde. Herfra skuer du utover Rondane, mot Jotunheimen og mot Dovrefjell. I vinterferien og i påsken kan du etter skituren nyte kaffe og god bakst på Dovrehytta, turisthytta som ligger i området.