«Tour de Dovre» er en fantastisk, og stadig mer populær, sykkeltur i høyfjellet – på og rundt Dovrefjellplatået. Den starter på Dombås, øverst i Gudbrandsdalen, og går via Hjerkinn, Folldal og vakre Grimsdalen, tilbake til Dombås. Rundturen er på ca. 125 km og byr på flatt høyfjellsterreng, en og annen kneik, vakre seterdaler og koselige bygder. Det er mange overnattingssteder langs løypa, og de fleste overnattingsstedene har også sykkelutleie.  «Tour de Dovre» sykles både av eksperter og familier. Eksperten raser rundt på én dag, mens mosjonistene og familiene gjerne bruker 2-5 dager. Det er også fullt mulig å sykle bare deler av turen eller å starte ved noen av overnattingsstedene.

Bruk gjerne flere dager, og få med deg moskussafari på Dovrefjell og gruvemuseet i Folldal. Les mer om «Tour de Dovre» på www.dovrefjelladventures.no eller se turbeskrivelsen fra DNT-turappen ut.no, her

Med hytte i Dovre er du tett på «Tour de Dovre» og andre flotte turmuligheter. Nå tilbyr vi flotte, høystandard hyttetomter i hele kommunen – fra Hjerkinn i nord til Dovreskogen i sør. Hos oss ligger hytteområdene spredt – med romslige tomter og mye natur omkring. Her treffer du neppe «naboen fra hjemme».

Sjekk ut våre hyttetomter på www.dovrehytter.no, og ta kontakt med den aktuelle kontaktpersonen for avtale om visning!